luni, 27 aprilie 2015

Grisham John-Clientul

download link-Grisham John-Clientul

Grisham John-Cazul Pelican

download link-Grisham John-Cazul Pelican

Grisham John-Camera mortii

download link-Grisham John-Camera mortii

Grisham John-Avocatul strazii

download link-Grisham John-Avocatul strazii

Constantin Noica-Modelul cultural european

download link-C. Noica-Modelul cultural european

Constantin Noica-Mathesis sau Bucuriile simple

download link-C. Noica-Mathesis sau Bucuriile simple

Constantin Noica-De Caelo

download link-Constantin Noica-De Caelo

luni, 9 martie 2015

Bruce Lipton-Biologia credintei


download link-Bruce Lipton-Biologia credintei

„Încântătoarea Biologie a credinţei, scrisă cu măiestrie de Bruce Lipton, este un antidot demult aşteptat la materialismul cu susul în jos al societăţii de astăzi. Ideea că ADN-ul codifică tot procesul de dezvoltare a vieţii este folosită cu succes în ingineria genetică. În acelaşi timp, deficienţele acestei abordări devin şi ele evidente. Biologia credinţei trece în revistă un sfert de secol de rezultate de avangardă în domeniul epigeneticii – un domeniu pe care The Wall Street Science Journal îl declară, la jumătatea anului 2004, ca fiind nou şi important. Stilul personal în care este scrisă o transformă într-o lectură uşoară şi plăcută.”– Karl H. Pribram, M.D., Ph.D. (Hon.Multi) Professor Emeritus, Universitatea Stanford

Bruce Lipton-Fizica cuantica si CREATIA


download link-Bruce Lipton-Fizica cuantica si CREATIA

joi, 26 februarie 2015

García Márquez Gabriel-Un veac de singuratate

download link-García Márquez Gabriel-Un veac de singuratate

    Publicat pentru prima data in 1967, romanul Un veac de singuratate a fost cel care l-a consacrat pe autorul sau ca fiind unul dintre maestrii narativei contemporane, aducandu-i in 1982 Premiul Nobel pentru literatura. Nu exista nici timp, nici spatiu. Generatii, fapte, personaje se amesteca intre ele. O epoca se suprapune cu c ealalta, visul se confunda cu realitatea, lucrurile evolueaza, si totusi nimic nu pare a se schimba. Totul se petrece la limita dintre tragic si comic, dintre viata si moarte. O lume extravaganta, pe cat de indepartata de a noastra, pe atat de familiara, cuprinsa intr-un vartej de repere care se regasesc in toate amintirile, in toate istoriile marilor familii.

García Márquez Gabriel-Toamna patriarhului

download link-García Márquez Gabriel-Toamna patriarhului


"Literar, cartea mea cea mai importanta, cea care poate sa ma salveze de la uitare este Toamna patriarhului... A fost romanul care m-a facut cel mai fericit scriindu-l, caci este cel pe care am vrut dintotdeauna sa-l scriu si, în acelasi timp, cel în care mi-am împartasit plenar propriile experiente si confesiuni... Într-adevar, este un roman-marturie, o autobiografie încifrata...
Daca ar fi sa-l definesc prin doar câteva cuvinte, l-as defini ca pe un poem despre singuratatea puterii... Tema puterii a reprezentat o constanta a literaturii latinoamericane de la începuturile ei, de înteles fiindca dictatorul este unicul personaj mitologic zamislit de America Latina...
Am scris Toamna patriarhului asa cum se scriu versurile, cuvânt cu cuvânt... Structura sa este în spirala, ceea ce permite ca timpul sa se comprime si sa se depene simultan mai multe fire narative... Monologul multiplicat la nesfârsit face posibila interventia a nenumarate voci neidentificate, asa cum se petrec lucrurile în realitate... Dintre toate cartile mele, este cea mai experimentala si cea care ma intereseaza în cel mai înalt grad ca aventura politica..."
García Márquez Gabriel

García Márquez Gabriel-Povestea tarfelor mele triste

download link-García Márquez Gabriel-Povestea tarfelor mele triste

     Un ziarist batrin decide sa-si sarbatoreasca a 90-a aniversare in stil mare, oferindu-si un cadou care il va face sa simta ca traieste: o adolescenta virgina.
    Intr-un bordel dintr-un oras pictural, o vede pe copila din spate, complet dezbracata, si viata sa se schimba radical. Acum, ca o cunoaste, simte ca ar putea muri, nu de batrinete, ci de dragoste. 
    "Povestea tirfelor mele triste" e povestea unui batrin singur si excentric, o naratie a aventurilor sexuale ale acestuia (nu putine, de altfel), aventuri pentru care intotdeauna a platit, neînchipuindu-si ca astfel va gasi vreodata dragostea adevarata. Aceasta poveste, scrisa in incomparabilul stil de Gabriel Garcia Marquez e o poveste despre nefericirile batrinetii si bucuria de a te indragosti.

miercuri, 11 februarie 2015

García Márquez Gabriel-Incredibila si trista poveste....

download link-García Márquez Gabriel-Incredibila si trista poveste....

“În Incredibila si trista poveste a candidei Eréndira si a bunicii sale fara suflet, la fel ca în Un veac de singuratate, imaginile par a izvorî la fel de firesc ca florile silvestre într-un câmp manos, dupa ploaie. Aceasta capacitate uimitoare a lui García Márquez de a crea imagini (pe care, dupa spusele lui, a deprins-o de la bunica), nu se nutreste dintr-o fantezie gratuita si dezordonata, ci din toate manifestarile si caracteristicile care configureaza culturile din zona Marii Caraibilor (printre acestea clima, geografia, organizarea sociala, economia, miturile, simbolurile, legendele, credintele si superstitiile), precum si din traditia literara occidentala. S-ar putea spune ca aceasta povestire este plamadita prin hibridarea stilurilor si motivelor amerindiene si occidentale, într-un fel de pastisa intentionat ireverentioasa care, cu toate acestea, nu pune în umbra imensa seriozitate a temei sale principale: exploatarea si nefericirea celor oropsiti si abuzul de putere.” Elsa Cajiao Cuéllar

García Márquez Gabriel-Generalul in labirintul sau

download link-García Márquez Gabriel-Generalul in labirintul sau

     Gabriel García Márquez pune în scenă ultimele luni de viaţă ale generalului Simón Bolívar şi călătoria acestuia pe fluviul Magdalena până la Cartagena, de unde urma să pornească în exil. Alături de realitatea istorică bine cunoscută, Márquez dezvoltă firul vieţii omului Bolívar, care în ultima lui călătorie rememorează întreaga sa aventură prin America de Sud. Renunţând la dictatura pe care o impusese din pricina presiunilor şi a urii populaţiei, generalul este puternic umanizat datorită sorţii sale. La numai douăzeci de ani îşi pierduse soţia, eveniment dramatic care a generat, în mare măsură, perioada de timp petrecută în America de Sud.
Marea putere stă în forţa iubirii, spunea el. Nu s-a recăsătorit niciodată. Văduvit de visurile unei Americi unificate, Bolívar a părăsit puterea în deplină dizgraţie, bolnav şi urât de oamenii pe care i-a eliberat şi cărora a vrut să le ofere o soartă mai bună. Trăirile, ambiţiile, gândurile, amintirile şi suferinţele Generalului se converg în drumul său către trecerea în nefiinţă, iar omul va vedea atunci labirintul pe care acestea l-au creat în jurul său. 

luni, 9 februarie 2015

García Márquez Gabriel-Dragostea in vremea holerei

download link-García Márquez Gabriel-Dragostea in vremea holerei

   ''După Romeo şi Julieta, aceasta este cea mai frumoasă poveste de dragoste care s-a scris vreodată. (...) O să fac nefericiţi o mulţime de bărbaţi, deoarece iubirea reprezintă totul aici. Acest bărbat a facut, timp de 50 de ani, curte unei femei.'' Scott Steindorff...Trăiseră destul împreună ca să-şi dea seama că dragostea era dragoste oricând şi oriunde, dar cu atât mai intensă cu cât se apropia de moarte.'' în tinereţe, Florentino Ariza şi Fermina Daza traiseră o pasionantă poveste de dragoste. Numai că viaţa îţi rezervă uneori surprize... La început, când Florentino află că Fermina se va căsători cu un doctor bogat, simte că viaţa lui s-a sfârşit. Deşi îşi găseşte echilibrul, bucurându-se de succes în afaceri şi nu numai... (cele 622 de relaţii amoroase ar putea confirma acest lucru), dragostea lui pentru Fermina rămâne la fel de puternică. Aşa că, după 50 de ani, 9 luni şi 4 zile de despărţire, Florentino îşi reînnoieşte declaraţia de dragoste în faţa femeii visurilor lui. I se va mai oferi, oare, şansa unui nou început? Dragostea în vremea holerei, una dintre cele mai frumoase şi mai tragice poveşti de dragoste din literatura universală, a fost ecranizată în 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind făcută de scenaristul Ron Harwoord, câştigător al Premiului Oscar şi al Globului de Aur.

García Márquez Gabriel-Despre dragoste si alti demoni

download link-García Márquez Gabriel-Despre dragoste si alti demoni
 
     Cartea incepe cu o intamplare traita de autor – atunci cand lucra ca ziarist a participat la descoperirea ramasitelor unei tinere – Sierva Maria, fiind surprins de parul sau de douazeci si doi de metri lungime. Aparent miraculoasa, podoaba sa capilara pare a fi explicata de faptul ca tanara murise cu peste doua sute de ani in urma. Descoperirea, impreuna cu povestea pe care o stia din copilarie referitor la o copila cu parul lung care facea miracole sunt punctul de pornire al cartii.
     Sierva Maria este fiica lui Don Ygnacio, un nobil din din America Latina, provenit dintr-o familie foarte cunoscuta si puternica, dar care transformase in ruina mostenirea prin delasarea sa si a Bernardei, fata unui comerciant descurcaret, e rodul nedorit al unei relatii prin care mama sa incercase doar sa intre in posesia averii acestuia. Sierva Maria a fost crescuta mai mult de sclavi, deprinzand obiceiurile mistice ale acestora si dialectele africane pe care le vorbeau.

García Márquez Gabriel-Aventura lui Miguel Littin, clandestin in Chile

download link-García Márquez Gabriel-Aventura lui Miguel Littin, clandestin in Chile

        Pe la începutul anului 1985, regizorul chilian de film Miguel Littín, al cărui nume se afla pe lista celor cinci mii de exilaţi cărora le era absolut interzis să revină în patrie, a stat clandestin în Chile timp de şase săptămâni şi a filmat, folosind mai bine de şapte mii de metri de peliculă, chipul patriei sale după doisprezece ani de dic­tatură militară. Cu înfăţişarea schimbată, îmbrăcându-se şi vorbind diferit, cu acte false, sprijinit şi ocrotit de organizaţiile democratice care acţionau în ilegalitate, Littín a condus de-a lungul şi de-a latul ţarii sale, şi chiar în Palatul La Moneda[Sediul presedintiei chiliene], trei echipe europene de fil­mare ce intraseră o dată cu el în Chile, sub diverse acoperiri legale, şi şase echipe de tineri din Rezistenţă chiliana.

        Prin metoda de cercetare şi caracterul materialului, Aventura lui Miguel Littín, clandestin în Chile este un reportaj. Dar este, mai degrabă, reconstituirea emoţională a unei aventuri cu o finalitate fără doar şi poate mult mai profund intimă şi emoţionantă decât scopul iniţial, de altfel întru totul atins, de a face un film, în pofida pri­mejdiilor generate de puterea militară. Însuşi Littín a spus-o: "Acesta nu e actul cel mai eroic al existenţei mele, ci cel mai demn". Acest adevăr cred că este la baza măreţiei înseşi a  acestui act (G.G.M.)